Památník Lidice

Domácí marmeláda je nejlepší!

5. 04. 2017 10:18:28
Propaguje Hanka Chmelíková z Památníku Lidice, kde pracuje jako účetní. Sladké odreagování a relaxace po práci s čísly a účty je prostě nutnost.

V letošním roce 2017 získala na velmi prestižní a uznávané mezinárodní světové soutěži marmelád v Anglii „The World’s Original Dalemain Marmalade Awards“ STŘÍBRNOU za „Pomerančovou s Whisky“ a čtyři ČESTNÉ UZNÁNÍ za kdoulovou s dřišťálem, citrusovou, jablečnou v karamelu a broskvovou kakaovými boby.

Angličane mají prostě marmeládu z citrusů nejraději. V loni získala na stejné soutěži BRONZOVOU za „Pomerančovou“ a ČESTNÉ UZNÁNÍ za „Jablečnou v karamelu“.

O domácích marmeládách všude tvrdí a píše:

„Můžete si tak vychutnat lahodné ovoce a sladkou porci léta. Ovoce používám jen BIO a získávám ho přímo od regionálních pěstitelů nebo si je sama dovezu z Itálie. Výhodou domácích marmelád je to, že vždy víte, co se ve skleničce ukrývá. Je na vás jaké chuťové kombinace ovoce, bylinek a koření zvolíte. Mé recepty jsou jednoduché, rychlé, chutné a hlavně v BIO kvalitě. Bez chemických přípravků a želírujících cukrů jde vykouzlit a napsat tu nejlepší ovocnou báseň. Co třeba POMERANČOVÁ S LEVANDULÍ, JAHODOVÁ S ČOKOLÁDOU, MALINOVÁ S MÁTOU nebo POMERANČOVÁ S WHISKY...“

UŽ MÁTE TAKÉ CHUŤ?


Hana Chmelíková
autorka pracuje v Památníku Lidice


Další odkazy na předešlé články naleznete zde:
http://lidice.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=550613 Maloskalský jarmark 2016 - Soutěž marmelád

http://lidice.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=527184 Když se cesta stane cílem a splníte si sen.

http://lidice.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=501217 Třetí marmeláda na světě!

Autor: Památník Lidice | karma: 19.64 | přečteno: 579 ×
Poslední články autora