Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...naprosto nemíním nijak zlehčovat památku lidických obětí...ale přesto...i za cenu ...že tu budu za cynika....ale...nezávání tento text maličko skrytou reklamou...???

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den. Pro reklamu si vybíráme reklamní plochy, nikoli blog. V tomto článku jsme chtěli upozornit na hlavní náplň naší práce, neboť to za nás nikdo jiný neudělá. Prosím o sdělení, která část konkrétně Vám skrytou reklamou zavání, abychom se podobných obratů pro příště vyvarovali.

Předem děkuji.

0 0
možnosti
DB

aha diskuze již naskočila dobře.... a tak bych měl jednu připomínku....informací, které se různým lidem zdají důležité je mnoho..a jde tedy o to, pro které se rozhodneme, protože absolutně nikdo na světě neudrží v hlavě všechny relevantní informace

takže mám otázku..podle jakého filtru budete vybírat ty důležité, psala jste , že je nutné aby si další generace osvojili......." znalosti klíčových historických, politických, ekonomických a sociologických souvislostí......".....a jak prosím vy například vysvětlujete ekonomické a další souvislosti.....

děkuji za odpověď

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Bartoši. Děkuji za Váš příspěvek. Ekonomické souvislosti lze ukázat např. prostřednictvím majetku, který byl zabrán lidickým i ležáckým obyvatelům, nebo vězňům v Letech. Je dokázáno, že z těchto zdrojů bylo dále financováno nacistické zbrojení a našli se konkrétní případy jejich využití. Co se týče sociologických souvislostí, nacistická doktrína přímo vybízí k poučení o tom, jak skupina ovlivňuje jedince a naopak. Politické souvislosti ukazujeme na vztahu politiků k Lidicím během oněch 74 let, atd. Všechna tato témata jsou zahrnuta buď v seminářích pro pedogogy nebo ve vzdělávacích programech, samozřejmě odstupňovaně podle toho, s jakou věkovou skupinou naše vzdělávací oddělení pracuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 4,39
  • Průměrná čtenost 609x
Státní příspěvková organizace Památník Lidice pečuje o trvalou vzpomínku na obec Lidice, vyhlazenou 10. června 1942 německými nacisty. Památník Lidice má rovněž na starost péči o NKP Pietní území Ležáky.
http://www.lidice-memorial.cz
http://www.facebook.com/Lidice.pamatnik, #lidicememorial 

Speciál blog s podporou Blog iDNES.cz

Seznam rubrik